O nas

Stworzony przez dwie Rodziny obiekt to nie tylko miejsce do kosztowania smaków rejonu, ale też wspaniała rozrywka dla wielu pokoleń. Historia ta tworzyła się dzięki różnorodności charakterów oraz umiejętności jej autorów.
Witamy serdecznie

PROLOG


Zajazd Pstrąg u Eda to klimatyczna restauracja położona z dala od zgiełku miasta. Atmosferę lokalu tworzy znakomita kuchnia oraz otoczenie pięknych gór i lasów wraz z leżącym nieopodal zalewem Klimkówka.

Proponujemy własną, autorską kartę dań, w której z przyjemnością i pasją mieszamy sprawdzone przepisy z najnowszymi trendami. Specjalnością Zajazdu Pstrąg u Eda jest klasyczny pstrąg z pieca oraz wszelkiego rodzaju potrawy z pstrąga. Jego niesamowity smak i zapach jest ceniony przez znawców kuchni.

Fuzja bezcennego doświadczenia i nowoczesnej wiedzy kulinarnej buduje niezwykłą atmosferę i sprawia, że Zajazd Pstrąg u Eda jest miejscem pełnym smaku i niezapomnianych wrażeń.

Restauracja jest idealnym miejscem na celebrowanie ważnych momentów w życiu. Organizujemy wyjątkowe przyjęcia m. in. chrzciny, komunie, spotkania rodzinne.

W naszym obiekcie możesz również odwiedzić gospodarstwo rybackie lub po prostu dać się pochłonąć wędkowaniu.

Szczególnie dumni jesteśmy z tradycji rodzinnych. Umiejętności restauratorskie i hodowlane przekazujemy z pokolenia na pokolenie, dlatego nasz pstrąg jest tak wyjątkowy.







HISTORIA

A to wszystko zaczęło się tak niewinnie

01234567890012345678900123456789001234567890

POCZĄTKI

Teren obecnego obiektu „Pstrągów z Łosia” Barbara Łukaszyk oraz jej przodkowie zamieszkiwali od połowy XX wieku.




01234567890012345678900123456789001234567890

ROZRYWKA

Najpierw była zabawa. Regularna gra w siatkówkę zacieśniała przyjaźń między rodzinami.




01234567890012345678900123456789001234567890

POMYSŁ

Koncepcja, grunt i fundusze- Barbara Łukaszyk i Roman Spólnik połączyli siły.

Na miejscu wcześniejszego boiska do siatkówki powstało Gospodarstwo Rybackie.




01234567890012345678900123456789001234567890

ROZWÓJ

Bar „Pstrąg u Eda” był odpowiedzią na ciągle rosnące potrzeby Gości. Inspirację do nazwy zaczerpnięto od męża Barbary Edwarda, a smaki kuchni stworzyła żona Romana Urszula.

Nie zapomniano o korzeniach. Wszystkim brakowało dawnej “siatkówki”, więc właściciele zbudowali kolejne boisko, tym razem w wersji plażowej.




01234567890012345678900123456789001234567890

PRODUKT

Wspólne urlopy zawsze owocowały pomysłami. Tym razem znad Bałtyku przyjaciele przywieźli ideę stworzenia wędzarni.

Roman jako budowlaniec rozbierał 100- letni dom, którego cegły wykorzystano do realizacji pomysłu.




01234567890012345678900123456789001234567890

KOMPLEKS

„Apetyt rośnie w miarę jedzenia”. Potencjał małego baru uzupełniono letnią altaną.

W tym samym czasie pod skrzydłami rodziców młode pokolenie zaczynało swoją przygodę z gastronomią.




01234567890012345678900123456789001234567890

ROZBUDOWA

“Do odważnych świat należy”. Każdy pomysł w swoim czasie powinien ewoluować.

Powiew młodości i doświadczenie oraz wiedza rodziców zaowocowały kolejną, tym razem już bardzo dużą przemianą.




01234567890012345678900123456789001234567890

DEBIUT

Nowe pokolenie przejęło stery. Latami edukowane przez seniorów jak zadowalać gusta smakowe klientów, nadal z pomocą starszego pokolenia rozwija interes.

Natalia Skrabska oraz Joanna Spólnik stosują nowoczesne technologie zachowując jednocześnie oryginalny smak stworzony na samym początku.




01234567890012345678900123456789001234567890

NAGRODA

Mała próba własnych sił i możliwości miło zaskoczyła. Wygrana w regionalnym konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo- Smaki Regionów”.

Tatar z pstrąga wędzonego oraz pstrąg w borowikach zachwyciły jurorów. Ten ostatni dostał nominację do ogólnopolskiej nagrody i finalnie otrzymał „Perłę 2016”.




01234567890012345678900123456789001234567890

OBECNIE

Jakość i tradycja to nasze motto.

Nieustannie rozwijamy i doskonalimy się dla naszych obecnych oraz przyszłych Gości.