Site icon Pstrąg u Eda

O nas

Witamy serdecznie

PROLOG


Zajazd Pstrąg u Eda to klimatyczna restauracja położona z dala od zgiełku miasta. Atmosferę lokalu tworzy znakomita kuchnia oraz otoczenie pięknych gór i lasów wraz z leżącym nieopodal zalewem Klimkówka.

Proponujemy własną, autorską kartę dań, w której z przyjemnością i pasją mieszamy sprawdzone przepisy z najnowszymi trendami. Specjalnością Zajazdu Pstrąg u Eda jest klasyczny pstrąg z pieca oraz wszelkiego rodzaju potrawy z pstrąga. Jego niesamowity smak i zapach jest ceniony przez znawców kuchni.

Fuzja bezcennego doświadczenia i nowoczesnej wiedzy kulinarnej buduje niezwykłą atmosferę i sprawia, że Zajazd Pstrąg u Eda jest miejscem pełnym smaku i niezapomnianych wrażeń.

Restauracja jest idealnym miejscem na celebrowanie ważnych momentów w życiu. Organizujemy wyjątkowe przyjęcia m. in. chrzciny, komunie, spotkania rodzinne.

W naszym obiekcie możesz również odwiedzić gospodarstwo rybackie lub po prostu dać się pochłonąć wędkowaniu.

Szczególnie dumni jesteśmy z tradycji rodzinnych. Umiejętności restauratorskie i hodowlane przekazujemy z pokolenia na pokolenie, dlatego nasz pstrąg jest tak wyjątkowy.







HISTORIA

A to wszystko zaczęło się tak niewinnie

01234567890012345678900123456789001234567890

POCZĄTKI

Teren obecnego obiektu „Pstrągów z Łosia” Barbara Łukaszyk oraz jej przodkowie zamieszkiwali od połowy XX wieku.




01234567890012345678900123456789001234567890

ROZRYWKA

Najpierw była zabawa. Regularna gra w siatkówkę zacieśniała przyjaźń między rodzinami.




01234567890012345678900123456789001234567890

POMYSŁ

Koncepcja, grunt i fundusze- Barbara Łukaszyk i Roman Spólnik połączyli siły.

Na miejscu wcześniejszego boiska do siatkówki powstało Gospodarstwo Rybackie.




01234567890012345678900123456789001234567890

ROZWÓJ

Bar „Pstrąg u Eda” był odpowiedzią na ciągle rosnące potrzeby Gości. Inspirację do nazwy zaczerpnięto od męża Barbary Edwarda, a smaki kuchni stworzyła żona Romana Urszula.

Nie zapomniano o korzeniach. Wszystkim brakowało dawnej “siatkówki”, więc właściciele zbudowali kolejne boisko, tym razem w wersji plażowej.




01234567890012345678900123456789001234567890

PRODUKT

Wspólne urlopy zawsze owocowały pomysłami. Tym razem znad Bałtyku przyjaciele przywieźli ideę stworzenia wędzarni.

Roman jako budowlaniec rozbierał 100- letni dom, którego cegły wykorzystano do realizacji pomysłu.




01234567890012345678900123456789001234567890

KOMPLEKS

„Apetyt rośnie w miarę jedzenia”. Potencjał małego baru uzupełniono letnią altaną.

W tym samym czasie pod skrzydłami rodziców młode pokolenie zaczynało swoją przygodę z gastronomią.




01234567890012345678900123456789001234567890

ROZBUDOWA

“Do odważnych świat należy”. Każdy pomysł w swoim czasie powinien ewoluować.

Powiew młodości i doświadczenie oraz wiedza rodziców zaowocowały kolejną, tym razem już bardzo dużą przemianą.




01234567890012345678900123456789001234567890

DEBIUT

Nowe pokolenie przejęło stery. Latami edukowane przez seniorów jak zadowalać gusta smakowe klientów, nadal z pomocą starszego pokolenia rozwija interes.

Natalia Skrabska oraz Joanna Spólnik stosują nowoczesne technologie zachowując jednocześnie oryginalny smak stworzony na samym początku.




01234567890012345678900123456789001234567890

NAGRODA

Mała próba własnych sił i możliwości miło zaskoczyła. Wygrana w regionalnym konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo- Smaki Regionów”.

Tatar z pstrąga wędzonego oraz pstrąg w borowikach zachwyciły jurorów. Ten ostatni dostał nominację do ogólnopolskiej nagrody i finalnie otrzymał „Perłę 2016”.




01234567890012345678900123456789001234567890

OBECNIE

Jakość i tradycja to nasze motto.

Nieustannie rozwijamy i doskonalimy się dla naszych obecnych oraz przyszłych Gości.





Exit mobile version